Trek Fuel EXe

De beste trail MTB met extra Fuel

Direct 2 stappen vooruit in de evolutie, dat is wat Trek gedaan heeft met de lancering van de Fuel EXe. Met de e-mtb til je jouw trailniveau naar een hoger niveau. Een e-mountainbike die jou aanspoort verder te gaan. Met bijna ondenkbaar stille ondersteuning die haast net zo ondenkbaar onzichtbaar is.

Lees meer

2 producten

per pagina

Dé innovatie voor de Trek Fuel EXe | TQ-HPR50

Vakbladen en verschillende awardplatformen zijn lyrisch over de Trek Fuel EXe en de TQ-HPR50 motor. Pinkbike Awards, Design & Innovation Awards, Bicycling, Enduro-MTB en vele anderen zijn het unaniem eens. De Trek Fuel EXe maakt een einde aan de kloof tussen conventionele en elektrische mountainbikes.

De TQ-HPR50 motor is de spil van de enorme sprong voorwaarts. Deze geavanceerde harmonische pin-ring transmissie is keurig uit het zicht achter het kettingblad geplaatst. Het systeem is zo compact dat, in vergelijking met andere e-mtb's, de onderbuis met 39% in volume kon afnemen. Als je niet beter weet, zie je niet dat het een e-mountainbike is.

Daarnaast weegt deze motor slechts 1.85 kg en het gehele e-bikesysteem voegt een luttele 3.9 kg toe aan je mtb. De Trek Fuel EXe is daarmee een van de lichtste e-mtb's op de markt.

Harmonic Pin-Ring - TQ-HPR50

De TQ-HPR50 levert een krachtige koppel van 50Nm. Bedenk dat de motor kleiner is dan je kettingblad, dan snap je dat dit technisch zeer hoogstaand is. Geavanceerde ondersteuning met een natuurlijk gevoel en weinig toegevoegd gewicht. De meest lichte, meest natuurlijke en meest stille e-bike motor brengt de elektrische mountainbike naast de conventionele.

De harmonische pin-ring transmiissie heeft zich al bewezen als stille, compacte, precieze en duurzame motor in de ruimtevaart bij maanlanders en in de zorg bij operatierobots. En nu werkt het dus ook fantastisch op een e-bike!

HPR, of Harmonic Pin-Ring, is een systeem met slechts enkele onderdelen. Er worden zo weinig mogelijk elementen gebruikt die wrijving, geluid of slijtage kunnen veroorzaken. 

TQ-HPR50 Video

In onderstaande animatie is te zien hoe het HPR-systeem werkt.

 

TQ-HPR50 e-bikesysteem

Het hele systeem weegt slechts 3.9 kg. Naast de innovatieve motor bestaat het uit een 360Wh accu die verborgen is in de onderbuis. De accu is makkelijk te verwijderen via de onderkant van het frame. 

Het in de bovenbuis geïntegreerde display is gebruiksvriendelijk en toont in een oogopslag het ondersteuningsniveau, bereik van de accu, snelheid, enzovoort.

Op het stuur zit de compacte bediening. Kies uit 3 ondersteuningsniveaus en in geval dat het nodig is, schakel je de walk-assist in.

Trek Fuel EXe Video

Laat je inspireren door de Trek Fuel EXe video hieronder.