Rudi Jansen 19-10-2023

Shimano terugroepactie | Laat je 11-speed Hollowtech II crank inspecteren

Shimano heeft een terugroepactie voor alle enkele gebonden 11-speed HOLLOWTECH II-race crankstellen die voor juli 2019 zijn geproduceerd. Er is een mogelijk probleem met de scheiding van de hechting.

Shimano terugroepactie | Laat je 11-speed Hollowtech II crank inspecteren

Om zeker te zijn dat uw crankstel in orde is, kunt u dit bij ons laten checken. Mocht uw crank vervolgens niet door de inspectie komen, dan zal Shimano de crank vervangen.

Het gaat om een groot aantal cranks van Ultegra en Dura-Ace. Let wel op, alleen 11-speed cranks die tussen juni 2012 en juli 2019 zijn geproduceerd.

Om het iets te vergemakkelijken hieronder een stappenplan voor u om te checken of uw crank moet worden gecontroleerd.

1. Controleer het modelnummer

Controleer eerst het modelnummer aan de binnenkant van de crankarm (zie foto onder, met gele markering).

Het gaat om de volgende modelnummers:
Ultegra: FC-6800, FC-R8000
Dura-Ace: FC-9000, FC-R9100, FC-9100P

Komt het modelnummer op uw crank overeen met bovenstaand benoemde code? Ga dan naar de volgende stap. Komt het modelnummer niet overeen, dan behoort uw crank niet tot de oplage van deze terugroepactie.

2. Controleer de productiecode

Na controle van het modelnummer kun je op nagenoeg dezelfde plek, maar dan iets lager op de stempel, de productiecode vinden (zie foto onder met de blauwe markering).

De modellen die het betreft in deze terugroepactie zijn geproduceerd vóór juli 2019 en hebben de volgende tweeletterige productiecode op de achterkant van de crankarm waar de pedalen zijn bevestigd:

KF, KG, KH, KI, KJ, KK, KL, LA, LB, LC, LD, LE, LF, LG, LH, LI, LJ, LK, LL, MA, MB, MC, MD, ME, MF, MG, MH, MI, MJ, MK, ML, NA, NB, NC, ND, NE, NF, NG, NH, NI, NJ, NK, NL, OA, OB, OC, OD, OE, OF, OG, OH, OI, OJ, OK, OL, PA, PB, PC, PD, PE, PF, PG, PH, PI, PJ, PK, PL, QA, QB, QC, QD, QE, QF, QG, QH, QI, QJ, QK, QL, RA, RB, RC, RD, RE en RF .

 

Shimano Hollowtech II cranks van voor juli 2019 voor terugroepactie

 

3. Maak een afspraak bij ons

Als na stap 1 en 2 blijkt dat uw crank bij de oplage hoort van de terugroepactie, dan verzoeken we je een afspraak te maken in ons Shimano Service Center. Wij controleren uw crank dan verder. Het kan vervolgens zo zijn dat uw crank geen mankement vertoont, dan kunt u de fiets na de inspectie weer meenemen. Mocht uw crank vervangen moeten worden dan regelen wij dat vervolgens ook verder.

3a. Broekhuis klanten afspraak maken

Bent u al klant bij ons, dan kunt u online een afspraak inplannen. Klik dan op de link van de vestiging hieronder.

Afspraak inplannen Enschede
Afspraak inplannen Almelo
Afspraak inplannen Harkstede
Afspraak inplannen Limmen
Afspraak inplannen Groningen

3b. Geen Broekhuis Fietsen klant afspraak maken

Bent u geen klant bij ons, maar wilt u uw crank laten controleren? Neem dan telefonisch contact met ons op, op telefoonnummer 0546-861807 of via ons contactformulier op de website. Geef in dat laatste geval in de keuzeoptie aan of u contact wil met onze vestiging Almelo of Enschede.