Stadsfietsen

Fietsen als lifestyle

Een stadsfiets van vandaag de dag is veel meer dan een fiets. Fietsen is een lifestyle geworden, waar de looks and feel een belangrijkere rol spelen. Maar bovenal altijd nog rijplezier en comfort. Ontdek de moderne en kwalitatieve stadsfietsen bij Broekhuis Fietsen!

Lees meer

Producten 1-12 van 496

Pagina
per pagina

Wat is een <strong>stadsfiets?</strong>

Wat is een stadsfiets?

Een stadsfiets is de comfortabele fiets die we al jaren gebruiken voor onze fietstochten, van en naar het werk, de supermarkt of de verjaardag waar je liever niet met de auto heen gaat. Dit is ook direct het grote voordeel van stadsfietsen, ze zijn erg multifunctioneel in te zetten. Voor iedereen is er een passende stadsfiets te vinden. 

Stadsfiets Frames

Stadsfiets frames worden gemaakt in een herenmodel of damesmodel. Een herenmodel kenmerkt zich door de hoge stang over het frame. Een damesmodel kenmerkt zich door de lage instap. De trend van het moment is dat fietsen met een lage instap steeds meer verkocht worden aan heren en dames omdat deze voor iedereen veiliger en makkelijker zijn. 

Versnellingen stadsfiets

Een stadsfiets wordt vaak geproduceerd met 1,3,7 of 8 versnellingen. Fietsen met 1 of 3 versnellingen zijn meer voor stadsgebruik of kortere afstanden. Wanneer je je stadsfiets gebruikt voor wat grotere afstanden, zoals woon-werk verkeer of een fietstochtje in het weekend, dan worden vaak 7 of 8 versnellingen aangeraden. 

<strong>Remmen</strong> op stadsfietsen

Remmen op stadsfietsen

Stadsfietsen worden geleverd met verschillende type remmen. Meest voorkomend zijn de rollerbrakes. Deze bieden wat meer comfort en controle over je remkracht. Stadsfietsen zijn ook leverbaar met een terugtraprem. Het voordeel van een terugtraprem is dat hij goedkoper is, het nadeel daarentegen is dat hij wel erg robuust afremt. Dit kan ten koste gaan van je controle en comfort.

Je stadsfiets kopen bij Broekhuis Fietsen?

Broekhuis Fietsen heeft een uitgebreide collectie stadsfietsen van de topmerken Cannondale, Trek, Giant, Koga, Batavus en Gazelle.  Of je nou opzoek bent naar een fiets met terugtraprem en 3 versnellingen, of een luxer model met verende voorvork, meer versnellingen en een rollerbrake. In onze winkels kun je ze allemaal vinden. 

Welke stadsfiets moet ik kopen??>

Welke stadsfiets moet ik kopen?

Op zoek naar een stadsfiets voor alledaags gebruik maar weet je niet welke je moet kiezen? Wij zullen je in deze keuzehulp daarbij helpen.

Keuzehulp stadsfietsen