Elektrische bakfietsen

Volgeladen en toch gemakkelijk fietsen met een elektrische bakfiets

Gemakkelijk je kinderen ophalen van school of de sportclub en nog ruimte over voor de rugtassen! Pak de elektrische bakfiets! Ruimte en ondersteuning om met volle bak gemakkelijk door de stad te manoeuvreren. 

Lees meer

Producten 1-12 van 31

Pagina
per pagina

Elektrische bakfiets kopen

Je meest waardevolle bezit veilig vervoeren doe je met een elektrische bakfiets. De huidige generatie bakfietsen is licht en wendbaar en uiteraard met ondersteuning van een elektrische motor. En ze zien er ook nog lekker hip uit. Cruise door de stad van school naar de gitaarles en vervolgens naar de hockeyclub. Je kinderen zitten behaaglijk en veilig in de bak. En met een kapje heb je geen enkel excuus meer om de auto te pakken voor het brengen en halen van je kroost. 

Wat is de beste elektrische bakfiets?

Carqon Cruise E2 500! En dat vinden wij niet alleen. Deze van oorsprong Nederlandse bakfiets met motorondersteuning scoort in de AD fietstest van 2022 een 8,1.

'Goed rijdende bakfiets die, ook met zware lading, makkelijk optrekt dankzij de ondersteuning van de speciaal voor bakfietsen ontwikkelde Bosch Performance Line Cargo motor (85Nm)'. - TESTKEES AD

Waar let je op bij het kopen van een elektrische bakfiets?

Zoek je een tweewieler of een driewieler? Onze voorkeur bij Broekhuis Fietsen gaat uit naar tweewielers, omdat:
1. deze lichter zijn dan een driewieler
2. deze wendbaarder zijn dan een driewieler
3. deze al met al soepeler door het verkeer manoeuvreren

Kracht van de motor

Een elektrische bakfiets met onvoldoende ondersteuning helpt je nog niets, dan had je je geld beter kunnen spenderen aan een reguliere bakfiets en met de rest een cadeautje voor jezelf kunnen kopen. De meeste bakfietsen met ondersteuning hebben een Bosch Cargo Line motor, die geeft voldoende kracht om viaducten de baas te zijn en vlot op te trekken met een volle bak.

Grootte van de bak

Afhankelijk van wat je wil vervoeren is de grootte van de bak belangrijk. De Carqon Cruise biedt ruimte aan 2 kinderen + een Maxi-Cosi. Riese & Müller kent de Load-serie, met de Riese & Müller Load 75 biedt plek aan 3 kinderen en heeft ruime voetruimte. De Load 60 van Riese & Müller heeft 2 zitplaatsen. De R&M Packster 70 is qua grootte vergelijkbaar met de Carqon en biedt ruimte aan 2 tot 3 kinderen. De Gazelle Makki Load kan uitgerust worden met een voorbanke, waarbij de bakfiets 3 kinderen kan vervoeren. En in de Batavus Fier 2 is plek voor een Maxi-Cosi en een dubbele zitplek, dus genoeg voor 3 kinderen.

Accu en actieradius

Afhankelijk van je ritjes wil je natuurlijk ook zo lang mogelijk kunnen rijden, maar vooral zorgeloos met ondersteuning blijven rijden. Een lege accu is funest met een volle bak een bult in het vooruitzicht. Fiets je ook echt flinke afstanden in het weekend, dan is het uitkijken naar een elektrische bakfiets met dubbele accu mogelijkheid een goede tip. Verder is een accu van 400 Wh voldoende om dagelijks te kunnen fietsen en school en huis te halen.