Cannondale SuperSix EVO

De absolute alleskunner

De absolute alleskunner in het assortiment van de Cannondale racefietsen. Waar de vorige generatie SuperSix al meerdere malen uitgeroepen werd tot “Beste fiets van de wereld” is het nieuwe model nog lichter, stijver, aerodynamischer en comfortabeler geworden dan de vorige uitvoering.

Lees meer

Producten 1-11 van 18

Pagina
per pagina

LAB71 bij de SuperSix EVO

LAB71 is met ingang van 2023 het nieuwe summum van Cannondale. LAB71 fietsen zijn, naast esthetisch oogstrelend, het lichtste en meest stijve soort wat binnen de marges van de UCI-wetten past. LAB71 fietsen worden gemaakt van Cannondales nieuwe en zeer geavanceerde Series 0 carbon, dat wordt verwerkt met net zo geavanceerde nano-hars.

Samen met de 50mm hoge, speciaal voor de 4e generatie EVO ontwikkelde, HollowGram 50 R-SL wielen, is de van nature klimfiets nog lichter en aerodynamischer. De fiets weegt 1 kg minder dan de meest aerodynamische SystemSix, maar komt in de buurt qua aero-prestaties.

1 fiets voor alle doelen. Lichter, sneller, vurige handling en als 1 geheel ontwikkeld met onder meer de SystemBar R-One aero cockpit van MOMODesign. 

'Het snelste van het lichtste, het lichtste van het snelste'

SuperSix EVO generatie 4

Het was het wachten meer dan waard. De 4e generatie SuperSix EVO. Geen kleine evolutie, maar bijna een revolutie. 1 fiets voor alle doeleinden. Een aerodynamische klimfiets en een lichte aerobike. Hierboven beschreven we al de LAB71 uitvoering.

De SuperSix EVO is er ook 'gewoon' weer in Hi-MOD en carbon. De verschillen en een vergelijkijng tussen de verschillende modellen lees je in onze Cannondale SuperSix EVO blog.

Een ding is zeker: met de nieuwe SuperSix EVO legt Cannondale een nieuwe benchmark, waar alle andere merken momenteel tegenop kijken.

Cannondale <strong>SuperSix gen 3</strong> frame

Cannondale SuperSix gen 3 frame

Het vorige frame inclusief vork heeft een gewicht van slechts 1400 gram en behoort hiermee tot één van de lichtste schijfrem framesets op de markt. Bovendien hebben windtunnel testen uitgewezen dat het frame maar liefst 21% minder luchtweerstand heeft dan de vorige generatie. Hierdoor wordt deze fiets dan ook erg goed ontvangen in onder andere het profpeloton en wordt deze op alle terreinen ingezet.

Cannondale staat bij veel van hun fietsen bekend om hun System-Integration wat wil zeggen dat ze zoveel mogelijk onderdelen op elkaar willen afstemmen. Dit hebben ze ook bij de nieuwe Cannondale SuperSix gedaan, denk hierbij aan de Hollowgram Knot wielen maar ook het Save stuur-stuurpen combinatie. Verder zorgt de Save zadelpen voor wat meer flexibiliteit waardoor trillingen en schokken beter worden opgenomen.

Zoals altijd is er een Hi-Mod uitvoering en een standaard uitvoering. De Hi-Mod versie is de ultieme racefiets en beschikt over nog lichter en stijver carbon dan de standaard uitvoeringen. De kabels lopen uiteraard intern door het frame waardoor de fiets een erg clean en strak uiterlijk krijgt.

Cannondale wheelsensor

Cannondale wheelsensor

Een leuke toevoeging op alle SuperSix modellen is de Cannondale wheelsensor in het voorwiel. Dit zorgt voor altijd de juiste snelheid, maar met de Cannondale app kun je ook bijvoorbeeld zien hoeveel kilometer je gereden heeft.

In onze winkels hebben we een ruime keuze aan SuperSix modellen staan en het is dan ook niet voor niets dat het één van onze bestverkochte racefietsen is. Kom dus snel langs in één van onze winkels. Bestel je de fiets liever rechtstreeks bij ons op de website dan krijg je de fiets volledig rijklaar thuis geleverd.