Rudi Jansen 09-04-2024

De beste racefietsen voor 2024 | Broekhuis Fietsen tips

Het nieuwe jaar is al even onderweg en het raceseizoen nadert het openingsweekend met de Omloop het Nieuwsblad. Tijd om alvast vooruit te blikken en de beste fietsen voor je uit te lichten. Aan het einde van het jaar brengen we altijd een lijstje met de populairste fietsen uit, in deze lijst vind je de fietsen die wij alvast nomineren als de beste voor het komende jaar.

De beste racefietsen voor 2024 | Broekhuis Fietsen tips

Racefietsen 2024 | Weer lichter, sneller en oogstrelender

Net als de zoute haring, die elk jaar vetter en lekkerder is, zijn de nieuwe racefietsen ook dit jaar weer sneller en lichter.

Nieuwe technologieën

Alle grote merken innoveren verder met nieuwe modellen, of aanpassingen aan de reeds bestaande modellen. Zoals we ook op onze racefietsen 2024 pagina beschrijven, is iedere verandering er één. En die verandering is met een reden. Een nieuw soort carbon, of een andere lay-up zorgt voor een lichter frame met dezelfde of misschien wel betere stijfheid. Een verandering aan de bottombracket voor meer stijfheid rond het krachtcentrum van de fiets. Alles kan reden zijn om te innoveren.

 

Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod EF Education - EasyPost Giro d'Italia 2022 stage 4 Sicilië

 

Nieuwe kleuren

Ook een nieuwe kleur kan een innovatie zijn. En dan bedoelen we niet dat de hex-kleur een tintje is gewijzigd, maar dan hebben we het echt over significant ander kleurgebruik. Met sparkles, met verschillende in elkaar overvloeiende tinten, in personaliseerbare kleuren enzovoort. Een mooi voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld ook de jaarlijks veranderende opzet van Project One van Trek.

Onze tips

Onze tips bevatten niet alleen maar nieuwe modellen. Want wat goed is, hoeft niet per se vervangen te worden. Daarom staan er ook fietsen in de lijst die in 2023 al in onze assortiment aanwezig waren.

 

Trek Madone SLR gen 4 2023 IsoSpeed Trek Segafredo Mads Pedersen actie

 

Top 10 beste fietsen 2024

 

1. Cannondale SuperSix EVO

De SuperSix EVO is er in verschillende uitvoeringen. Verschillende soorten carbon maken de fiets lichter en/of stijver. In 2023 presenteerde Cannondale de 4e generatie SuperSix EVO, met als heilige graal de LAB71. Daarnaast zijn ook de Hi-MOD modellen onmiskend hoogwaardig.

2. Trek Madone gen 7

Deze 7e generatie Madone is aan alle kanten uitmuntend. De opvallende IsoFlow onder de zadelbuis geeft de fiets een uniek en razendsnel uiterlijk. You hate it or you love. Wij houden er van!

3. Giant TCR Advanced Gen X

De TCR Advanced is de in maart 2024 als 10e generatie geïntroduceerd. De Total Race Bike heeft vooral een betere gewichts-stijfheidsverhouding. En door de nieuwe aerodynamische buisvormen en volledige kabelintegratie is de fiets, naast een klimfiets, nóg totaler geworden. 

4. Scott Addict RC

De Scott Addict RC is de lichtste fiets uit de Scott collectie. Deze klimgeit beklimt alle wegen waar het zin in heeft. Houd je motivatie hoog en het gewicht laag met deze ultralichte klimfiets.

5. Trek Émonda

De Trek Émonda is dé keuze van de rijders van Team Lidl - Trek als de weg omhoog loopt. De Émonda is de absolute lichte klimfiets met aerodynamische buizen die al bewezen heeft een echte topfiets te zijn. Als je wilt personaliseren kun je bij ons via Project One een prachtige custom bike bestellen.

6. Scott Foil RC

Met een Scott Foil RC hoef je niet langer te kiezen voor aero of licht of comfort. Met deze UCI gecertificeerde aerobike beschik je over alle 3. Dit is ook de meest gekozen fiets voor de World Tour renners van Team dsm-firmenich PostNL.

7. Cervélo S5

Met zoveel overwinningen is er geen twijfel of uitleg nodig. Dit is dé fiets waarop onder meer Wout van Aert en Marianne Vos overwinningen aaneen rijgen. En dan doen we vele andere renners eigenlijk te kort door ze niet bij naam te noemen.

8. Trek Domane

De Domane werd in 2023 vernieuwd. Het frameontwerp is lichter en aerodynamische gemaakt en de IsoSpeed is verder doorontwikkeld om jouw comfort op een gedeelde eerste plek te zetten. Deze endurance racefiets verbaasde al door veelzijdigheid en doet daar nu een schepje bovenop.

9. Cube Litening

Met een Cube Litening ligt het nooit aan de fiets. Dit is jouw geheime wapen wanneer je op podiumjacht bent. In de demarrage of in de sprint, de Litening snijdt moeiteloos door de wind.

10. Basso Diamante SV

De Basso Diamante SV is een aerodynamische krachtpatser. Supersnelle aerodynamica, prachtige looks met pure Italiaanse details en uiteraard kwalitatieve afmontage.

 

Volledige top 10 racefietsen bij Broekhuis Fietsen

  1. Cannondale SuperSix EVO Allround/klim
  2. Trek Madone Aero
  3. Giant TCR Advanced Allround/klim
  4. Scott Addict RC Allround/klim
  5. Trek Émonda Allround/klim
  6. Scott Foil RC Aero
  7. Cervélo S5 Aero
  8. Trek Domane Endurance
  9. Cube Litening Klim / aero
  10. Basso Diamante SV Aero

 


 

Broekhuis?>
Racefietsen bij

Broekhuis

Alle racefietsen