Rudi Jansen 27-05-2024

Sprakeltoer 2024

Op zondag 2 juni kun je weer meedoen met de Sprakeltoer in Lonneker. Daarbij heb je de keuze uit twee wegritten en twee gravelritten.

Sprakeltoer 2024

Wegrit 85 en 125 km

Als je vaker in Duitsland fietst dan weet je dat daar veel mooie weggetjes te vinden zijn, en dan heb je ook ervaren dat de meeste Duitse automobilisten goed rekening houden met wielrijders. Een plezier om er te fietsen, tenminste, als je de Bundesstraßen weet te vermijden. Wil je eens iets verder weg dan Bad Bentheim, dan heeft WV Lonneker met beide routes wat leuks voor je in petto. De 85km routen neemt je eerst mee over de voor jou vast wel bekende kasseistroken, alvorens in Ohne uit te komen voor de pauzeplek.

 

Route wegrit Sprakeltoer 2024 85 km

 

De langere route gaat met een grote boog om Gildehaus en Bentheim heen naar Emsburen en Salzbergen. Voor deze route is Ohne de tweede pauzeplek.

 

Route wegrit Sprakeltoer 2024 125 km

 

Gravelritten 85 en 110 km

De route van de graveltocht is deels vernieuwd. Vorig jaar had men één rit van 100km, dit jaar zijn er twee versies, de ene ietsje langer en de tweede ietsje korter.

 

Route gravelrit Sprakeltoer 2024 85 km

 

Beide hebben ze flinke stukken gravel en onverharde paden, waarbij als uitgangspunt is gekozen voor een ondergrond die verhard moet zijn en zelfs met een racefiets met dikke banden gereden zou moeten kunnen worden. Maar eigenlijk kun je beter uit de voeten met een gravelbike of crosser, en op stukken zoals langs het Lutterzand, rondom de Isterberg en in het Bentheimer Forst is het ronduit genieten.

 

Route gravelrit Sprakeltoer 2024 110 km

 

Let op: alleen de 85 km wegrit wordt gepijld, de andere routes niet: die zijn uitsluitend met GPS te rijden. Voorinschrijvers op fietssport.nl krijgen een link toegestuurd, anderen kunnen de routes 3 dagen voor de tocht downloaden van we website van WV Lonneker. Daar komen ook Komoot-links te staan.

(zie inschrijfbuttons onderaan deze pagina)

Starttijden

8:00 – 9:00 uur: 125 km wegrit, 85 en 110 km gravelrit
9:00 – 10:00 uur: 85 km wegrit

Informatie

Startpunt en finish: Kantine LSV Lonneker aan de Spölminkhof
Parkeerruimte: In ruime mate voorhanden
Deelnamekosten: €5,-; NTFU-leden betalen €4,- en voor leden van WV Lonneker is deelname kosteloos
Voorinschrijving: Fietssport.nl, klik op de buttons hieronder

 

 

Gildehaus
Gildehaus
Lonnekeres
Lonnekeres