Rudi Jansen 05-09-2023

De mooiste gravelbike toertochten in de regio

Nadat we onze toertochten tips voor mountainbike en racefiets al enkele jaren met jullie delen, is het tijd dit ook voor gravelbike tochten te doen. Het is de hype inmiddels voorbij, gravelen is een volwaardig onderdeel op de kalender. Toertochten en wedstrijden worden steeds meer georganiseerd. En Fietssport, NTFU, KNWU en UCI hebben gravelen volledig omarmd.

De mooiste gravelbike toertochten in de regio

Gravelen is een sport die het hele jaar gedaan kan worden. Wij zien het in Nederland bij tochten veelal als min of meer gelijkwaardig aan mountainbiken. Vooral de vele ATB-tochten kennen geschiktheid voor mountainbike, gravelbike en cyclocrosser. En laten we wel wezen, je moet natuurlijk ook nog eens zelf weten op welke fiets je deelneemt. Niet voor niets ging de GOW die gedachte enkele jaren geleden al voor, door de veldrij competitie ook toegankelijk te maken voor MTB’s en gravelbikes.

Aan deze toertochten tip blog wordt nog hard gewerkt. Daarom volstaan we voorlopig even met een de Fietssport Kalender Widget, waarbij we gekozen hebben voor alle tochten in een straal van 50 km. van Enschede.

 


 

Gravelbikes?>
Ontdek al onze

Gravelbikes

Bekijk gravelbikes