Basso Diamante

De toegewijde, veelzijdige en tijdloze racefiets

De Basso Diamante is de racefiets met tijdloos uiterlijk, door z'n ronde buizen. Al decennialang dé veelzijdige racefiets van Basso, die iedere uitvoering weer wordt doorontwikkeld. Met hetzelfde DNA als de Diamante SV, de aero bike, maar met een ander gedrag.

Lees meer

1 product

per pagina

Basso Diamante frame

Het frame van de Basso Diamante is opgebouwd met ronde buizen. Tijdloze uitstraling en in deze nieuwste versie nog weer 200 gram lichter dan de vorige versie. Met de Diamante klim en daal je met evenveel gemak. Deze allround racefiets voelt zicht overal op z'n gemak. In vergelijking met de Diamante SV is dit de multitasker tegen de aeor-bike. 

Door de carbon ronde buizen is er gezocht naar de ideale balans tussen stabiliteit en lichtheid. De korte liggende achtervork en langere voorwielbasis maken de fiets reactiever met lage snelheden en stabieler bij hoge snelheden. De ronde vormen rond de trapas en balhoofd zorgen voor grote torsiestijfheid, wat ervoor zorgt dat jouw kracht wordt omgezet in snelheid.

De Diamante is op te bouwen met verschillende hoogwaardige groepsets met elektronisch schakelen, zoals Dura Ace Di2 en Force eTap AXS en meer.

Basso Diamante | 22 jaar innovatie in 8 evoluties