Bosch <strong>E-bike</strong> motoren?>

Bosch E-bike motoren

Bosch motoren worden in veel e-bikes gemonteerd. Dat is met een hele goede reden. Allereerst staan de ingenieurs van Bosch nooit stil. Constante doorontwikkeling maakt de producten steeds beter, sterker en geavanceerder. Op deze pagina leggen we je uit welke motoren van Bosch beschikbaar zijn en vooral wat de kracht van de motor is, uitgedrukt in newtonmeter (Nm).

Alles over Bosch

Bosch E-bike System en Smart System

Alle motoren behoren tot de nieuwe lijn Smart System, of tot de vorige reeks E-bike Systems. Hieronder beschrijven we de motoren, waarbij we vooral ook inzoomen op de kracht in Nm (newtonmeter) van de motor. Daarnaast beschrijven we per motor tot welke systeem van Bosch het behoort. 

Wil je meer of andere info over Bosch systemen? Klik hieronder op de links om door te gaan naar de bijbehorende info.

Bosch E-bike System
Bosch Smart System
Bosch displays

Bosch Active Line

De Active Line middenmotor is een perfecte keuze voor mensen die een goede betrouwbare elektrische fiets willen maar niet de hoofdprijs willen betalen. Zo kun je al vanaf 2000,- euro met een Bosch Active Line middenmotor rijden. Fiets je vooral op vlakke wegen en in de stad dan is de Active Line motor van Bosch ideaal. De motor heeft wat minder kracht dan de duurdere modellen van Bosch, maar beschikt nog steeds over 40 Nm koppel. Ondanks het lagere koppel ten opzichte van de andere types fietst de motor wel erg natuurlijk en is die net zo stil als de duurdere Active Line Plus motor.

Bekijk alle e-bikes met Active Line motor

Bosch Active Line Plus

Één van Bosch' bestverkochte motoren in onze winkel is de Bosch Active Line Plus motor. De Bosch Active Line Plus motor beschikt over 50 Nm koppel, wat voor in Nederland over het algemeen meer dan voldoende is. Hiermee kom je met gemak de Limburgse heuvels over. Bovendien is de Active Line Plus motor een zeer stille motor, wat dan ook een andere belangrijke eigenschap is waarom mensen voor deze motor kiezen. Hoe fijn is het namelijk als je door rustig gebied aan het fietsen bent en je hoort alleen het geluid van de vogels.

Bekijk alle e-bikes met Active Line Plus motor

Bosch Performance Line

Op veel sportievere fietsen werd tot voor kort vaak de Bosch Performance Line gemonteerd. De motor beschikt over een koppel van maar liefst 65 Nm waardoor deze motor ook geschikt is voor het fietsen in bijvoorbeeld de Alpen. Deze eBike-Systeem 2 variant biedt 300% ondersteuningsniveau. Bovendien reageert de Performance Line motor net iets sneller dan de Active Line Plus motor, waardoor deze ook over een sportiever rijgedrag beschikt. We hadden het net al gehad bij de andere motoren over het geluid, maar de Performance Line motor behoort tot één van de stilste aandrijvingen met zo’n hoge koppel. 

Bekijk alle e-bikes met Performance Line motor

Bosch Performance Line Smart

De Smart Performance Line motor heeft een hogere koppel dan de vorige, namelijk 75Nm. Het heeft een auto-modus die reageert op vermindering van snelheid als je bijvoorbeeld bergop rijdt of de Afsluitdijk met tegenwind trotseert. De modus genereert dan automatisch de juiste ondersteuning.

E-bikes met deze motor kunnen uitgerust worden met ABS. ABS biedt krachtige en natuurlijk remondersteuning, buiten de verharde wegen rem je zo veilig en zorgeloos. 

Bekijk alle e-bikes met Performance Line Smart motor

Bosch Performance Line CX

De krachtigste motor van Bosch is de Performance Line CX. Dit is de motor die niet voor niets ook op de meeste e-mountainbikes wordt gemonteerd. Het is de motor met maar liefst 85 Nm koppel wat zorgt voor een ontzettend snelle acceleratie en bovendien zult u elke berg of heuvel omhoog komen. Het is absoluut het topmodel van Bosch en daarom wordt deze vaak gemonteerd bij sportieve fietsen. Zo is de motor onder andere op veel Cannondale en Riese-Müller fietsen gemonteerd, aangezien deze fietsen sportief zijn, maar ook geschikt voor fietsvakanties.

Bekijk alle e-bikes met Performance Line CX motor

Bosch Performance Line CX Smart

De krachtigste motor van Bosch is de Performance Line CX. Nu ook volledig verbonden met andere componenten van e-bike. Met de eBike Flow-app heb je toegang tot nog meer smartfuncties. De maximale koppel is nog steeds 85Nm en het ondersteuningsniveau is net als bij de vorige versie 340%. Je geniet bij deze versie onder meer van slimme loopondersteuning en terugrolbeveiliging. Daarnaast heeft deze versie een eMTB-modus. Hiermee heb je optimale controle door het intuïtieve bedieningsgemak. Je hoeft minder te schakelen tussen rijmodi. Ook de Tour+-modus is zo'n smart functie waarmee je niet meer handmatig hoeft te schakelen tussen rijmodi. 

Bekijk e-bikes met Performance Line CX Smart motor

Bosch Performance Line CX Race

Speciaal voor zware eMTB races is de Performance Line CX Race motor ontwikkeld. De meest veeleisende trails, steile klimmen en lange etappes zijn een prooi voor de unit. Het beschikt over Hilld Hold functie, die ervoor zorgt dat je fiets op een steile klim niet terugloopt tijdens de loopondersteuning. 

Deze motor weegt slecht 2.75 kg en is daarmee de lichtste van alle Bosch motoren. De behuizing is speciaal voor e-mtb en kan tegen een stootje. Met 400% ondersteuningsniveau en 85Nm koppel is dit een heel stevige en krachtige motor.

Bosch Performance Line SX

De SX is de lichtste en kleinste middenmotor uit de Performance Line serie van Bosch. Het weegt circa 2 kg. en levert een maximaal piekvermogen van maar liefst 600 watt en een ondersteuningsniveau van 340%. De motor is extreem stil en voor de liefhebbers van stijl en design, de SX is zeer compact en daardoor elegant in de crank van je e-bike verborgen. Je moet wel 2 keer kijken of het echt een e-bike is.

In vergelijking met de CX motor biedt de SX 50% minder trapweerstand en is het dus lichter en compacter. Daartegenover staat een koppel van 55Nm (CX 85). De SX is ideaal voor light e-bikes, zoals elektrische gravelbikes, e-MTB's en lichte Urban e-bikes. Met de nieuwe Sprint-modus ervaar je tevens een dynamischere ondersteuning als je sneller omwentelt, wat ideaal is voor snelle sprints en steile beklimmingen.

Bekijk alle e-bikes met Performance Line SX motor

Bosch Performance Line Speed

Zoals de naam al zegt, is dit de motor die speciaal is gemaakt voor de high-speed fietsen ook wel speed pedelecs genoemd. De normale motoren worden begrensd tot een snelheid van maximaal 25 km/u. De Bosch Performance Line Speed motor ondersteunt tot een maximale snelheid van maar liefst 45 km/u. Deze motor heeft een groter vermogen van maar liefst 350 watt om meer ondersteuning te geven om ook die hoge snelheden te halen. Met een koppel van 85Nm kun je het rijgedrag gerust sportief noemen. Het gewicht van deze Speed motor is bovendien ook nog lichter met slechts 2,9 kilo ten opzichte van 3,2 kilo bij de normale Performance motor.

De Smart uitvoering is even krachtig, het verbindt alle componenten van de e-bike met elkaar voor een intuïtieve fietsbeleving.

Bekijk alle e-bikes met Performance Line Speed motor

Bosch Cargo Line

De Cargo Line van Bosch is speciaal voor elektrische bakfietsen ontwikkeld. Het geeft krachtige ondersteuning van 85Nm en heeft een turbo-modus die tot 400% krachtige ondersteuning over het totale snelheidsbereik geeft. In combinatie met een DualBattery tot wel 1250Wh ervaar je de beste prestaties van kracht en actieradius. De Cargo Line is er met Smart Systeem of als e-Bike-systeem 2. De Smart uitvoering koppel je aan de eBike Flow-app zodat je geniet van maximale functies en geïndividualiseerde rijmodi.

Bekijk alle e-bikes met Cargo Line motor

Bosch systemen?>

Bosch systemen

Bekijk onze Bosch pagina, met linkjes naar alle info over o.a. displays en accu's.

Ontdek alles